Ernstige beschuldigingen aan het adres van El Omari vandaag in de rechtbank.
De scène speelt zich af in de strafkamer van het Hof van Beroep in Casablanca, waar vandaag de zoveelste zitting van het proces tegen de Riffijnse politiekegevangen werd gehouden, waaronder die van de groep van Nasser Zefzafi.

Om Zefzafi te verdedigen citeerde de advocaat Ishaak Sharia, naar eigen zeggen, zijn cliënt. Hij vertelde dat tijdens de uitwisselingen met zijn cliënt, Zefzafi hem vertelde dat El Omari, voorzitter van de Regionale Raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima hem herhaaldelijk aanspoorde tot een complot tegen de stabiliteit van het land en tegen de Koning.

Volgens Sharia zou El Omari naar verluidt Zefzafi hebben benaderd aan het begin van de protesten in de Rif, maar Zefzafi “weigerde samen te zweren tegen M6”. 

“Wat je zegt is heel ernstig”, reageerde Ali Torchi, voorzitter van het orgaan dat verantwoordelijk is voor de uitspraak over de zaak de Riffijnse politiekegevangen . Sharia antwoordde: “Ik vraag uw eervolle rechtbank om de ernst van deze beschuldigingen te controleren”, waarna hij de rechter vroeg om Zefzafi toe te staan zich uit te spreken “om ernstige en schadelijke feiten bekend te maken betreffende de veiligheid van de staat”.