Advocaat Mohamed Aghnaj heeft vandaag een bezoek gebracht aan Rabie El Ablak en Nasser Zafzafi. De advocaat had het volgende te melden:

– Rabie El Ablak is gestopt met zijn hongerstaking nadat zijn eis is ingewilligd. Rabie is geplaatst in afdeling acht waar de rest van de Riffijnse activisten zich bevinden.

– Nasser Zafzafi en Mohamed El Haki zijn nog steeds in afdeling zes. De twee werden in deze afdeling terug geplaatst omdat ze in hongerstaking zijn gegaan. De twee bevinden zich in isoleercellen.
Nasser zafzafi en Mohamed El Haki hebben vier belangrijke eisen:1- De terugkeer van Achraf El Yakhloufi. 2- Toestaan aan de gedetineerden om in te schrijven voor een masteropleiding. 3- Toegang tot medische zorg. 4- Het behoud van de rechten van de gedetineerden nadat ze verzameld zijn in afdeling acht.

– Zes andere gedetineerden zijn geplaatst in isoleercellen. Het gaat om: Ilyas Elhaji (5 jaar celstraf), Omar Bouhras (10 jaar celstraf), Zakaria Adahchour (15 jaar celstraf), Salah Lakhchem (10 jaar celstraf), Abdelkheir Elyasnari (2 jaar celstraf) en Soleiman Elfahli (5 jaar celstraf).