De advocaat Abdessadek Elbouchattaoui werd dinsdag ontvangen door de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties in Genève, Zwitserland.

Tijdens deze bijeenkomst heeft de advocaat die onlangs Marokko verlaten heeft, een reeks van onderwerpen besproken met betrekking tot de mensenrechten in Marokko, de Riffijnse Volksbeweging, de gedetineerde activisten, evenals de algemene situatie in de Rif en Jerada.

In een verklaring aan Rifonline zei Abdessadek Elbouchattaoui dat het ontvangst hartelijk was en dat hij genoeg tijd heeft gekregen om alle punten te bespreken die betrekking hebben op de status van de gedetineerde activisten, de status van de mensenrechten in de Rif, Jerada en de rest van het land.

De advocaat bekend omwille van zijn steun aan de Riffijnse Volksbeweging zegt “dat de focus tijdens deze bijeenkomst ook werd gelegd bij de schending van het fundamentele recht op vrijheid van meningsuiting, het recht van vergadering en het recht op vreedzaam protest. Deze wordt schaamteloos en duidelijk geschonden door de ‘veiligheidsbenadering’ van de staat die gericht is op iedereen het zwijgen op te leggen door middel van repressie, arrestaties en de processen.”

Noureddine Adherbal