EINDHOVEN – Een actiegroep die zich Identitair Verzet noemt, heeft aangekondigd zondag in Gestel Marokkanen te gaan bewegen de ‘3de dader’ van de overval in Deurne aan te geven. De actiegroep wil huis aan huis Marokkanen aanspreken.

In Gestel houdt zich mogelijk de man op die waarschijnlijk bij de overval in Deurne in een vluchtauto wachtte op de overvallers. Marokkaanse buurtbewoners denken te weten wie hij is en waar hij verblijft. Buurtvader Abdellah Oualkaid zei eerder tegen het ED dat hij de man niet aangeeft bij de politie omdat hij niet zeker weet of hij inderdaad betrokken is.

Identitair Verzet
Het Identitair Verzet is een actiegroep die zegt zich in te zetten voor behoud van de Nederlandse cultuur. De groep heeft afdelingen in Leiden, Utrecht en Rotterdam en bestaat volgens woordvoerder Ruud Wildeboer grotendeels uit studenten.

‘Mogelijk verstoring van openbare orde’
Wildeboer zegt zondag niet uit te zijn op rellen, maar wel rekening te houden met de mogelijkheid dat de openbare orde verstoord wordt. Hij zegt dat zijn groep woensdag contact legt met de gemeente Eindhoven om te kijken welke mogelijkheden er zijn voor de beoogde actie. „Wij houden extremisten in onze eigen groep buiten de deur en willen een tegengeluid laten horen. Kennelijk gaan buurtbewoners die weten waar de derde overvaller is op de stoel van de rechter zitten. Daar zijn we het niet mee eens.”