Hachim Mastour heeft zijn eerste profcontract getekend bij AC Milan. Dat gebeurde zondag, op de dag dat het supertalent (hij wordt gezien als een van de grootste talenten ter wereld) zestien jaar oud is geworden. Mastour, die bij het grote publiek bekendheid verwierf met internetvideo’s, heeft bij de Italiaanse grootmacht getekend tot medio 2017.

De jonge aanvaller is geboren in Italië, maar door zijn Marokkaanse roots wordt hij in Italië ‘de Marokkaanse Messi’ genoemd. In de zomer van 2012 betaalde AC Milan liefst 850.000 euro voor de jongeling, die toen nog maar veertien jaar oud was. Hij werd overgenomen van Reggiana. “Vanaf vandaag maakt hij deel uit van het eerste tem. Vicevoorzitter Adriano Galliani heeft hem voorgesteld in de kleedkamer en aan het einde van de speech barstte er applaus los”, klinkt het in de Italiaanse media.

Dat AC Milan zo diep in de buidel moest tasten voor de aanvaller had ook te maken met de interesse van andere clubs. Arsenal, Ajax, Internazionale, Barcelona, Manchester United en Real Madrid volgden de aanvaller al sinds diens twaalfde levensjaar.