De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb zei dat om economische groei te bereiken men moet investeren in mensen en niet in vastgoed. Dit zei de burgemeester gister op een internationale conferentie in Marrakech, Marokko.

Lange termijn visie
Volgens de burgemeester zei dat hij het niet accepteren dat er mensen op straat verblijven. Ook ziet hij het als bestuurder van de stad het als uidaging om te werken aan acceptatie onder de bevolking en ze elkaar culturele bagage te accepteren. In een reactie aan de digitale nieuwssite Hespress gaf de burgemeester aan dat het aansturen van een stad met 174 nationaliteiten van hem vergt zich te focussen op het belang van de mensen en een lange termijn visie te hebben.

Onderwijs als basis
Aan de bewuste nieuwssite gaf de burgemeester aan dat toen hij in 2009 aantrad en een boek over de gemeentelijke architectuur kreeg dat hij vragen had gesteld over de positie van de mens. Hij gaf aan dat onderwijs prioriteit heeft omdat het de basis vormt van de ontwikkeling van iedere samenleving.

Aboutaleb en de vuilnismannen
De Rotterdamse burgervader gaf aan dat het een goed bestuurder betaamt om uit zijn ivoren toren te klimmen. Dit zodat de bestuurder kan zien hoe het de gewone man vergaat in het dagelijkse leven. Aboutaleb benoemde hierbij zijn persoonlijke ervaring waarbij hij een dag meedraaide met de Rotterdamse vuilnismannen.