De site Crimebron.nl pakte maandag uit met een verhaal over ‘De Drie Musketiers: hun werk voor de DEA. (deel 1)’. De Drugs Enforcement Agency is het anti-drugsagentschap van de Verenigde Staten. Crimebron meent bewijzen te hebben dat twee Nederlanders en de Merksemnaar Martin Meech als tipgevers werken voor de DEA. Over Merksemnaar Martin Meech komen we weinig te weten maar de betrokkenheid van de Antwerpse Marokkaan Nordin El. H. wordt uitgebreid uit de doeken gedaan.

Volgens Crimebron is Nordin El.H. de man die voor de familie Bouyakhrichan (bijgenaamd Scarface) tonnen cocaïne uit containers liet halen op de hometerminal van MSC op kaai 1742.

Crimebron: “Nordin El.H. meende het alleenrecht te hebben om op kaai 1742 ladingen cocaïne binnen te halen. Als hij op de hoogte was van drugsladingen van andere bendes, tipte hij de politie daarover…. Hij schrok er niet voor terug om complete cocaïneladingen van anderen volledig te rippen (stelen). Zo heeft Nordin El H. een lading van 400 kilo gestolen van een criminele groepering uit Amsterdam.”

Dodenlijst

De beweringen van Crimebron zijn moeilijk te verifiëren. De Belgische advocaat van El H. reageerde gisteren niet. Nordin El H. zelf is al maanden spoorloos. Hij zit vermoedelijk in Dubai of Marokko.

”Een koekje van eigen deeg”, klinkt het in het Antwerpse milieu nu de naam van Nordin El H. als politie-informant werd gelekt op Crimebron.nl.

Begin dit jaar werd in Antwerpen een ‘dodenlijst’ verspreid met 9 namen van zogezegde politie-informanten. Iedereen wees naar Nordin El H. als de man die met de dodenlijst een lastercampagne voerde tegen de bende van Frank De Tank. De twee hadden lang samengewerkt maar eind 2016 kregen zij ruzie over een verloren lading cocaïne. De 9 namen op de Dodenlijst waren bijna allemaal verdachten in het onderzoek naar de bende van Frank de Tank.

De ruzie tussen De Tank en Nordin El H. resulteerde de voorbije twee jaar ook in een golf van schietpartijen op woningen en brandstichtingen van auto’s. Nordin El H. zou de opdrachtgever achter veel aanslagen zijn. De federale gerechtelijke politie wil hem graag ondervragen maar de man is nergens te vinden. Nordin El H. staat internationaal geseind.

Rif-gebied

Ook in Marokkaanse media wordt de strijd binnen de Antwerpse drugswereld van nabij gevolgd. De Marokkaanse 3ayachi Abdo Rifi verspreidde in livechats op Facebook allerlei foto’s en verhalen over de Nederlandse en de Antwerpse drugsmaffia. De man ziet financiële verbanden tussen het drugsmilieu hier en de politieke onrust in de Rif Enkele Antwerpenaars , gingen met Abdo Rifi in discussie en verweten hem de bal volledig mis te slaan. Door zijn “onthullingen” wordt de Marokkaanse 3ayachi Abdo Rifi naar eigen zeggen met de dood bedreigd. Er staat 50.000 euro op zijn hoofd.