Abdelkader Benali heeft een nieuwe roman geschreven en de hoofdpersoon heet Amir Salim. Maar eigenlijk verteld de schrijver in ‘Bad Boy’ het verhaal van de opkomst en ondergang van Badr Hari. De vechtsporter was een rolmodel voor een complete generatie maar ging daarna meerdere keren ernstig in de fout. ‘Kennelijk heeft hij zijn emoties toch niet volledig onder controle. Ik wilde heel graag weten hoe hij zo kon doorslaan. En of hij spijt heeft’.

Bad Boy moest absuluut geen biografie worden over de vechtsporter. Het moest een roman worden over opgroeien in een achterstandswijk, botsende culturen en uiteindelijk heldendom. ‘Voor veel mensen is hij nog steeds een held. Hij kan een schone lei maken en jonge jochies laten zien: kijk, ik heb een fout gemaakt. Maar ik heb ervoor geboet en ben opnieuw begonnen’.

‘Wat ik heel graag zou willen, is weten wat hij zelf vindt van het boek. Ik heb hem een exemplaar gestuurd, maar nog geen reactie gekregen’, aldus Benali. Dat Badr Hari ongekend populair is in Marokko werd opnieuw duidelijk tijdens het Festival International du Rai in het Marokkaanse Oujda. Daar maakte Hari onlangs op de laatste avond van het muziekfestival zijn opwachting op het podium (zie video). Het publiek scandeerde massaal zijn naam, terwijl Hari met de Marokkaanse vlag om zijn schouders de Marokkanen en koning Mohammed VI bedankte voor hun steun.

Ook voor veel Nederlandse jongeren blijft Badr Hari een held. Vooral in Amsterdam-Oost waar hij is opgegroeid is Hari altijd immens populair gebleven.