In Marokko werden 738 Marokkaanse jongeren geïnterviewd in Marrakech, Casablanca, Rabat, Meknes, Fes en Tanger. Voorwaarde was dat de jongeren 15 tot 34 jaar oud waren. 93% van de Marokkaanse jongeren verwerpt religieus extremisme en is van mening dat terreurgroepen zoals Daesh een ‘perverse’ leer hebben die indruist tegen alles waar de islam voor staat. De helft van de jongeren denkt dat corrupte, repressieve en niet-representatieve regeringen een belangrijke factor zijn in het ontstaan van extremisme bij jongeren. 

44% denkt dat extremistische leerstellingen belangrijk zijn bij de werving van jonge jihadisten, terwijl 39% denkt dat jonge jihadisten vooral worden getrokken door een slecht niveau van onderwijs. 70% zegt dat alleen de hoogste imam of instelling in een land het recht heeft om religieuze zaken tot halal of haram te verklaren. 63% van de jongeren zegt dat hun religieuze opvattingen vooral van imams op televisie komen en 33% volgt de leer van een bepaalde sheikh.
Identiteit
Als het om identiteit gaat ziet 59% zichzelf als Noord Afrikaan, terwijl 18% zich in eerste instantie als Arabier wil identificeren en slechts 15% ziet het moslim zijn als identiteit. 92% geeft aan dat het voor hun belangrijk is dat ze vooral omgaan met moslims.