De Marokkaanse regime heeft een investering van 520 miljoen dirham in de gezondheidssector in de provincie Al Hoceima aangekondigd.
Tijdens een meeting met plaatselijke verantwoordelijken en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld heeft minister El Hossein El Ouardi van Gezondheid een overzicht gegeven van de projecten die met het geld zullen worden gefinancierd.

42 miljoen dirham werd aan de uitbreiding van het provinciaal ziekenhuis Mohammed V in Al Hoceimatoegewezen. 15 miljoen dirham werd toegewijd aan de modernisatie van het regionaal kanker instituut. De minister wees erop dat het kankercentrum in 2008 werd geopend.

In Imzouren wordt reeds een ziekenhuis gebouwd voor 63 miljoen dirham. Deze zal uiterlijk eind dit jaar klaar zijn. De provincie zal ook worden uitgerust met een multi-disciplinair ziekenhuis voor een bedrag van 374 miljoen dirham. De bouwwerken werden in april gestart.

Daarnaast zal 43 miljoen dirham worden geïnvesteerd in de bouw van zes gezondheidscentra en de renovatie en modernisatie van 29 bestaande ziekenhuizen.

De bewindsmand kondigde de bouw aan van gezondheidscentra voor jongeren in Imzouren en Targuist, in aanvulling van ziekenhuizen in Bades en Imzouren.