Zandgasten – Zmagria is de nieuwste theatervoorstelling van Bart Oomen, die gaat over de zomervakantie in Marokko, het vaderland en het moederland, patat en pizza, de eerste migrant en het miserabele leven van de Hollandsche slaaf Jan Dekker 300 jaar geleden in Marokko.

Een voorstelling met humor en ernst, klucht en diepgang; een vermakelijke mix van scènes, stand up comedy, dichtkunst en muziek. Omdat de problemen van de wereld van vandaag niet in een woord zijn te vatten gaat Zandgasten – Zmagria dat ook niet proberen, maar wel bieden zij een rijk gevarieerd gerecht; een marmita, een ratatouille aan, met veel verschillende smaken, waar het publiek naar hartenlust van kan proeven.

 

In de voorstelling wordt zowel Nederlands, Marokkaans als Tamazight gesproken en is voor iedereen begrijpelijk. Zandgasten heeft een Nederlandse en Marokkaanse topcast, zo zijn Heddouch Boutzoukant en Mohamed Bensaïd zeer bekende acteurs in Marokko uit de bekende Tamazigh TV serie Mimount. Omar Ahaddaf won in 2012 de jury – en publieksprijs van het Leids Cabaretfestival.
Zandgasten ging eerder al in Marokko (Al Hoceima) in première en was daar ook op tv te zien, klik hier voor het fragment op TV 8 Tamazight.
15 januari: Theater Zuidplein Rotterdam        Voor tickets klik hier
21 januari: Vorstelijk Complex Utrecht            Voor tickets klik hier
23 januari: Theater Dakota Den Haag              Voor tickets klik hier
29 januari: Podium Mozaiek Amsterdam          Voor tickets klik hier