Gisteren hebben de Haagse jongeren van stichting Marokkaans Jongeren Geluid (MJG) het Amazigh nieuwsjaar groots gevierd met veel publiek. De viering in één van de grootste zalen van Den Haag. Hier vierden de aanwezigen het 2963ste Amazigh jaar met veel verschillende artiesten uit binnen en buitenland.

De opbrengst van de viering heeft de organisatie gereserveerd om een bijdrage te leveren aan een goed doel. De stichting is voornemens een bevallingscentrum in de Riffijnse stadje Kasita op te richten. Veel zwangere vrouwen uit het stadje zouden onderweg in auto’s bevallen. De oudejaarsavond heeft uiteindelijk €4800 opgebracht. Daarnaast heeft de gemeente de gemeente Den Haag €10.000 beschikbaar gesteld voor het bevalingscentrum. De organisatie had het al reeds voor elkaar gekregen om een ambulance beschikbaar te stellen voor het stadje. De ambulance staat nu in één van de Haagse straten tot deze in maart naar het stadje gereden zal worden.

De avond telde ook de comeback van de Riffijnse zanger Boujemaa van de band Twattun. De bandleider had door ziekte een aantal zeer zware jaren achter te rug. Boujemaa sprak in een emotioneel toespraak zijn dank uit aan iedereen die hem bijgestaan heeft.

de avond heeft reisbureau Rif Reizen 2 vliegtickets verloot. De winnende loten werden door de jongste vierder, Numidia Essanoussi van 5 jaar, gekozen.