© Videostill ANP.
Het villadorp Wassenaar is in shock. Aan de rand van een bos bij de duinen is donderdag het lichaam gevonden van de 13-jarige Anass Aouragh. De politie sluit een misdrijf niet uit. Anass was sinds woensdag vermist. Hij kwam niet thuis na het rondbrengen van folders.

Na de verdwijning van Anass verstuurde de politie woensdagavond een Amber Alert. In de buurt van de Katwijkseweg in Wassenaar werd de fiets van de jongen gevonden. Donderdagochtend trok de politie het alarm in, kort na de vondst van het lichaam. Dat het echt om Anass ging, was toen echter nog niet helemaal zeker.

De bevestiging kwam aan het begin van de avond. Het onderzoek duurde lang, omdat rechercheurs in een wijde cirkel rondom het lichaam zochten naar sporen. Stapje voor stapje kwamen ze dichter bij het stoffelijk overschot. Pas toen ze klaar waren met zoeken, konden ze de identiteit vaststellen.

Onderzoek moet duidelijk maken wat Anass is overkomen. Een moeder zei donderdag op de regionale zender Omroep West dat haar zoon woensdagavond zag dat Anass met een man het bos in ging. De man zou er volgens de zoon ‘eng’ uitzien.

De onzekerheid leidt tot onrust in het doorgaans zo rustige Wassenaar. Burgemeester Jan Hoekema verklaarde ,,de vele speculaties op sociale media en in de pers” te begrijpen. Toen de bevestiging kwam dat Anass inderdaad dood was, zei Hoekema dat hij ‘geschokt en ontdaan’ is en meeleeft met de familie.

Anass zat op het Adelbert College in Wassenaar. De lessen op de school gingen donderdagmiddag niet door. ‘De onzekerheid op school is groot, en er is veel emotie’, aldus de schoolleiding. Op dat moment was nog niet bevestigd dat het inderdaad om Anass ging. Hulpverleners van de GGD waren donderdagmiddag op het college aanwezig.

Anass speelde in de C4 van de Wassenaarse voetbalclub rksv Blauw-Zwart. Ook zijn tweelingzus Inass is lid. ‘Het raakt je in het hart en in dat van de vereniging’, schreef voorzitter André van Herk. De club neemt zaterdag een minuut stilte in acht om stil te staan bij wat er is gebeurd. ‘We denken op deze wijze de juiste aandacht te geven aan dit verschrikkelijke voorval’, meldde de club. Alle trainingen en wedstrijden gaan gewoon door.

Lezersactie! stuur en een mail naar Amazightimes en ontvang de kortingscode voor het concert van Khalid Izri in Theater Zuidplein en maak gebruik van de €5 korting!