Twee vriendinnen, Raja (Nederlands-Marokkaans) en Nancy (Nederlands), allebei rond de twintig jaar oud, vertrekken met de auto naar Marokko om spullen te kopen voor de inrichting van hun nieuwe henna- en nagelstudio.

Ze zien het leven als een uitdaging en door hun innige vriendschap lijkt het alsof ze alles aankunnen.

Onderweg in Marokko worden Raja en Nancy aangereden door Miloud, een Marokkaanse jongen. Hij haalt ze over om hun auto te laten repareren bij het garagebedrijf van zijn familie in een nabijgelegen bergdorp.

Miloud leent de meisjes zijn eigen auto waarmee ze verder reizen naar Raja’s familie in een grote, moderne Marokkaanse stad. Bij die familie logeren ze en doen hun zakelijke inkopen. Als de twee vriendinnen twee dagen later terugkomen in het bergdorp van Miloud blijkt de aanrijding opzet te zijn geweest. Miloud wil dat ze hem in hun auto mee naar Europa smokkelen omdat hij in Nederland tot ongewenst vreemdeling is verklaard. Zonder hun hulp komt hij Nederland niet meer in.

De meisjes aarzelen, maar Milouds familie zet hen onder grote druk. Wanneer ze ontdekken dat Miloud homoseksueel is en zijn vriend in Nederland heeft moeten achterlaten, gaan Raja en Nancy om. Deze beslissing heeft echter enorme gevolgen voor de vriendinnen en hun vriendschap.

Regie: Lodewijk Crijns
Scenario: Rosan Dieho
Producent: Motel Films, co-producent NPS
Met: Bracha van Doesburgh (Nancy) en Nabila Marhaben (Raja), Fehd el Ouali (Miloud), Abdullah El Baoudi (Habib), Sabri Saad El Hamus (Abdel), Wimie Wilhelm (Emma), Dragan Bakema (Michael)

Herhaling van 5 juni 2008

‘Hitte Harara’, maandag 5 augustus om 22.30 uur bij de NTR op Nederland 3.