Het Openbaar Ministerie wil dat de moeder uit IJsselstein die in januari haar 16-jarige dochter doodstak, een hogere straf krijgt. De rechtbank in Utrecht legde de vrouw 3 jaar gevangenisstraf op, terwijl het OM 7 jaar had geëist. Daarom heeft het OM maandag beroep ingesteld, liet een woordvoerster weten.

De rechtbank liet zwaar meewegen dat de vrouw heel veel spijt heeft en dat de andere gezinsleden geen wrok tegen haar koesteren. Het gezin lijdt er erg onder dat ze niet alleen hun dochter en zusje, maar ook hun moeder kwijt zijn, bleek tijdens de rechtszitting.

De moeder had al een poos veel ruzie met haar dochter over haar uitgaansgedrag. De moeder kon er niet van slapen en was op de dag van het drama zeer geëmotioneerd. In die toestand greep ze een mes, opdat haar dochter haar maar zou neersteken.

Gemoedsopwelling
De dochter trok haar moeder naar zich toe en kreeg daardoor het mes in haar buik. Daarna stak de vrouw ‘in een gemoedsopwelling’ haar dochter in de borst, aldus de rechtbank. Het meisje overleed aan die steekwond.

Het OM vindt dat de straf geen recht doet aan de ernst van het feit, zegt de woordvoerster. De moeder veroorzaakte zelf een levensgevaarlijke situatie en heeft haar dochter opzettelijk doodgestoken.