Oud-PVV’er Arnoud van Doorn hoopt met zijn nieuwe islamitische partij drie tot vijf zetels te halen bij de volgende landelijke verkiezingen. “Er zijn anderhalf miljoen moslims in Nederland, zeventig procent is boven de 18 jaar. Dus drie tot vijf zetels moet mogelijk zijn”, zegt hij vrijdag tegen Novum Nieuws.

Deze week maakte Van Doorn, die eind 2011 uit de PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad werd gezet en zich daarna tot de islam bekeerde, bekend een partij te starten. Volgens hem voeren media en politiek een hetze tegen de islam, en moeten moslims voor zichzelf opkomen.

Vrijdag werd bekend dat het Openbaar Ministerie Van Doorn gaat vervolgen wegens wiethandel, diefstal van stukken uit het stadhuis in Den Haag, schending van het ambtsgeheim en het bezit van een alarmpistool. Van Doorn wil inhoudelijk niet op de zaken ingaan. “Maar ik heb een jaar niks gehoord van het OM en een dag nadat ik aankondig met een moslimpartij te komen hebben zij een persbericht klaar.”

“Ik weet niet of men zit te wachten op een goed georganiseerde islamitische partij met een groep intelligente hoog opgeleide mensen”, zegt Van Doorn. “Ik denk dat men dat ziet als bedreiging, maar wij worden daar alleen maar sterker van.”