Het een verklaring van het openbaar ministerie in Marokko wordt de gearresteerde journalist Ali Anouzla vervolgd voor 3 strafbare feiten. De kritische journalist en directeur van de nieuwssite Lakome Anouzla wordt ervan beticht hulp te bieden bieden aan terroristen, het faciliteren van terroristische aanslagen door het aanbieden van materiële hulp en het verheerlijken van terroristische aanslagen. Ali Anouzla werd 17 september gearresteerd nadat hij een video van de Noord-Afrikaans Alqaida heeft geplaatst waarin ze koning Mohammed 6 een despoot noemen en zijn deelname aan ‘the war on terror’ verwijten.

Ondertussen hebben zowel Amnesty als Human Rights Watch de arrestatie sterk veroordeeld en eisen vrijlating van de journalist. Een Nederlandse werkgroep voor de vrijlating van Ali Anouzla heeft opgeroepen tot een demonstratie voor de Marokkaanse Ambassade a.s. zaterdag om 16:30.

PvdA parlementariërs Michiel Servaes en Khadija Arib hebben gister de minister van buitenlandse zaken Timmermans kamervragen gesteld de arrestatie.