Rmas: Amazigh theater uit Marokko Heb jij weleens een theatervoorstelling geheel in het Tamazight (Tarifit) bijgewoond? Wil jij een indruk krijgen over hoe onze voorouders hebben geleefd in Rif? Op 31 oktober staat RMAS op het programma in de Theater Zuidplein in Rotterdam.

Rmas is een opslagplaats voor oogst en is tevens de titel van deze voorstelling. Kunstenaar Ahdaoui, ook wel bekend als comedian Bouziane, speelt de hoofdrol en zit dagelijks nabij de rmas om inspiratie op te doen voor een liedje. Met dit liedje wil hij verschillende stammen in de Rif verenigen. Dat blijkt echter niet zo makkelijk als gedacht. De dorpelingen vinden de kunstenaar maar een luilak en zien geen heil in de man.

5971403-8902516

Tot overmaat van ramp voor Ahdaoui, verjagen zijn dorpsgenoten hem. Op een nacht betreden dieven de rmas en stelen de gehele oogst. Ahdaoui die altijd alles goed in de gaten hield blijkt dan toch goed van pas te komen. De dorpsbewoners hebben spijt dat ze hem hebben weggejaagd en gaan naar hem opzoek…

Kijk voor meer informatie AT.Agenda