De islamitische Partij van de Eenheid (PvdE) gaat volgend jaar meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam en zet in op het terugbrengen van de problemen met Marokkaanse jongeren.

Dat laat partijleider Abdoe Khoulani donderdag weten in een interview met AT5. Volgens Khoulani is 80 tot 90 procent van de Marokkaanse jongeren ‘dat marginale groepje straattuig’ meer dan zat. ‘De reputatie van die jongeren staat de ontwikkeling van welwillende jeugd in de weg,’ zo laat Khoulani weten.

De partij – voorheen vooral actief in Den Haag – wil zich bovendien hard maken voor middelbaar islamitisch onderwijs in de hoofdstad. Het onderwerp ligt gevoelig omdat het Islamitisch College Amsterdam in 2010 de deuren moest sluiten. Het onderwijs zou niet goed genoeg zijn. De gemeente hield een doorstart vervolgens tegen.

De partij heeft zich woensdag aangemeld voor deelname aan de verkiezingen op 19 maart 2014 en rekent in de stad op zeker één zetel. De PvdE is sinds 2010 actief in Den Haag en heeft daar twee zetels in de gemeenteraad.