Het gerechtshof in Den Haag heeft Nelly M. in hoger beroep veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor de moord op haar ex-vriend Mohammed Akachar. De Molukse M. werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf. Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep opnieuw 14 jaar gevangenisstraf geëist tegen M.

Nadat Mohammed Akachar de relatie had beëindigd kwam het nog eenmaal tot een afspraak op 26 juli 2010 in Den Haag. De verdachte was naar die afspraak gekomen met een zus en een vriendin. De verdachte had voorafgaand aan de afspraak een mes meegenomen uit de woning van haar zus. Vervolgens zijn de drie vrouwen vanuit Zeist met de auto naar Den Haag gereden.

Tijdens de ontmoeting omstreeks 02.45 uur hebben er verschillende confrontaties plaatsgevonden tussen de verdachte en de vrouwen, waarbij de verdachte telkens was weggelopen. Twee vrouwen bleven het slachtoffer echter achtervolgen. Op de hoek van het Kaapseplein richting Hoefkade heeft de 23-jarige vrouw vervolgens haar ex-vriend neergestoken met het mes. Mohammed Akachar overleed een dag later in het ziekenhuis. Akachar kon ook geen alarmnummer bellen nadat hij was neergestoken want de verdachte had zijn telefoon afgenomen.

De nabestaanden reageerden destijds emotioneel op de moord. Ook hadden ze absoluut geen vertrouwen in het politieonderzoek omdat deze te laat begonnen zou zijn en sporenmateriaal niet veiliggesteld was door de politie.

Na de moord werden enkele vrienden van Mohammed Akachar, waaronder de verdachte van de Zegwaard-overval Reda N., aangehouden op de snelweg in de omgeving van Tiel, aldus de misdaadsite Telecrime. De politie vermoedde toen dat de mannen represailles wilden nemen op het gezin van de ex-vriendin, omdat zij in het bezit waren van bivakmutsen. De mannen werden echter niet lang na hun aanhouding vrijgelaten.