Wie nog niet genoeg heeft aan de vele websites zoals www.dewarereligie.nl, ahlussunnahpublicaties.wordpress.com en de sociale media kan vanaf nu zijn nodige portie jihadistische propaganda krijgen bij radio Ghurabaa www.radioghurabaa.nl. De aanhangers van het polderjihadisme hebben sinds kort deze nieuwe online propagandawinkel geopend.

Programmering
Naast lezingen wordt het werk van bekende predikers ten gehore gebracht. Mensen als Abou Hafs die bekend is van zijn militante anasheed en de in 2011 vermoorde Al Qaida radicale geestelijke Anwar Al Awlaki passeren de revue.

Oorsprong (Al) Ghurabaa
Al Ghurabaa betekent de “Vreemdelingen” in het Arabisch. De term zou zijn theologische en historische oorsprong in een hadith hebben, die aan de profeet Mohamed wordt toegedicht: “De islam is begonnen als iets vreemds en het zal eindigen als iets vreemds, dus geef blijde tijding aan de vreemdelingen”. Met ‘blijde tijding’ wordt bedoeld ‘goede boodschap’.
In Nederland is Abdul-Jabbar van de Ven een van de eersten die het begrip Al Ghurabaa heeft geïntroduceerd:De gedaantewisseling

Als beweging is Al Ghurabaa opgericht door de spirituele leider van de naar Libanon gevlucht Omar Bakri Mohammed. Al Ghurabaa heeft in de loop van de tijd verschillende gedaantes aangenomen. Dit vanwege de aangescherpte terrorismewetgeving.
Nadat Al Ghurabaa samen met Saved Sect, eerder bekend onder de naam Saviour Sect, AlMuhajiroun vormde, zijn deze twee partijen doorgegaan als Ahlus Sunnah wal Jamaah en later als Islam4UK.
Al Muhajiroun is overigens in Saoedie- Arabie door Omar Bakri opgezet en daar verboden. Daarna weer door hem in Groot-Brittannië opgericht en weer verboden.

Engeland-Nederland link

Er zijn genoeg aanwijzingen die duiden op een verband tussen de initiatiefnemers van Ghurabaa radiostation en de grondleggers ervan in Engeland.
Dit is waarom:
1. Al Ghurabaa in Engeland is de voorloper van Islam4UK
2. Islam4UK is de aanjager van o.a. Sharia4Holland en Sharia4Belgium
3. De personen achter het Ghurabaa radiostation waren actief in Sharia4Holland en/of actief in radicale kringen.
Opvallend hierbij is de rol van Anjem Choudary, de oprichter van Islam4UK, die een nauwe band heeft met Omar Bakri Mohammed. Onlangs te zien in een uitzending van een Libanese TV zender waarin de twee toegeven Europese jongeren te ronselen om in Syrië te strijden:
Anjem Choudary heeft Nederland een aantal keren aangedaan….