30 demonstranten opgepakt in Al Hoceima

Alhoceima wordt omsingeld door het Leger en ordediensten, wat de inwoners van de stad, en voornamelijk jongeren, niet weerhield op gisteren de straten op te gaan en te demonstreren. In meerdere wijken liep de situatie uit de hand, raakten mensen gewond en werden meer dan 30 demonstranten gearresteerd.
De demonstraties werden gehouden na een oproep van de protestbeweging in de Rif. De politie en het Leger probeerde de demonstranten op hardhandige wijze uiteen te drijven en gebruikte daarvoor onder meer traangas.

Er ook werden door hetLegr controleposten aan alle ingangen van de stad opgezet om de aankomsten te controleren. Ook in Tamasint, Ajdir, Ait Qamra, Boukidaren, Imzouren en Ait Bouayach was de politie en Leger massaal aanwezig.

Veel bewoners oordelen dat het indrukwekkend aantal agenten in de stad zal leiden tot nieuwe, minder vreedzame demonstraties en gewelddadige incidenten tussen de politie, Leger en de demonstranten.
De eisen van de inwoners blijven onveranderd: de vrijlating van alle gevangenen, het einde van de juridische procedures tegen hen en het vertrek van de ordediensten en Leger uit de stad.

Comments

comments

Share