23 jaar cel voor Marokkaan die ex vermoordde

2015-07-28 12:10:03 epa04863738 Two Mossos d'Esquadra officers, the Catalonian regional police, stand guard outside the police station where some of defendants are detain in Girona, Catalonia, northeastern Spain, 28 July 2015. A total of 26 people were arrested as part of a police operation against drug trafficking in seven towns of Girona and Barcelona's town of El Prat de Llobregat. Some 300 police officers took part in the raids. EPA/ROBIN TOWNSEND

In Barcelona is een Marokkaanse man tot 23 jaar en 6 maanden celstraf veroordeeld. Dit nadat de man schuldig is bevonden aan moord van zijn ex-echtgenote. Het vergrijp vond begin 2013 plaats en de ex van de dader werd met een steekwapen omgebracht.

Volgens de officier van justitie is de dader in het verleden al eens veroordeeld voor he psychisch en fysiek mishandelen van zijn ex. De man had een celstraf opgelegd gekregen en mocht de vrouw niet contacteren of zich in haar buurt bevinden.
De man is tot 20 jaar cel veroordeeld voor moord met voorbedachten rade, 2.5 jaar voor huiselijk geweld en één jaar voor het negeren van contactverbod. Daarnaast heeft de rechter de dader opgelegd €360.000 aan smartengeld te voldoen. Dit bedrag komt ten goede aan de familie van de vrouw bestaand uit haar moeder, broer en minderjarige dochter.

Comments

comments

Share