Straffen van 5 tot 20 jaar gevangenis werden door het hof van beroep van Al Hoceima uitgesproken tegen zeven Riffijnse activisten vvoor hun deelname aan demonstraties in de Rif.

Volgens gerechtelijke bronnen werden twee activisten, net zoals in eerste aanleg, tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De twee beklaagden werden vervolgd voor het verbranden van een politiekazerne, het gebruik van geweld tegen de politie, ongehoorzaamheid, vernietiging van publiek eigendom en deelname aan een verboden demonstratie(dusde rechter) .

Persagentschap EFE bericht dat de zaak van 26 maart vorig jaar dateert, toen tijdens rellen tussen de politie en demonstranten in Imzouren, een politiekazerne in brand werd gestoken.

Twee andere demonstranten werden tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor deelname aan verboden demonstraties en rellen in augustus vorig jaar, na de begrafenis van Imad Attabi in Al Hoceima.

Drie beklaagden kregen in beroep een strengere straf. Ze werden tot 10 en 5 jaar celstraf veroordeeld voor hun deelname aan een demonstratie en geweld tegen de politie (dus de rechter).