Het meisje van 16 Mirjam dat gisteren om het leven kwam, blijkt na een conflict te zijn doodgestoken door haar eigen moeder. ‘Er werd geschreeuwd, een man riep iets naar binnen’, vertelt een buurvrouw. ‘Tien minuten later hoorde ik sirenes.’ De 42-jarige Marokkaanse vrouw is aangehouden.

Het slachtoffer werd in de woning neergestoken. Personeel van een ambulance en een traumahelikopter hebben het meisje gereanimeerd, maar konden niet voorkomen dat ze overleed. De vader was op het moment van de steekpartij niet thuis, en werd hevig geëmotioneerd opgevangen door agenten.

Traditioneel
Naast de moeder zijn ook twee in de woning aanwezige mannen meegenomen voor verhoor. Over het motief voor de moord weet de politie nog niets. Buurtbewoners zeggen dat het om een traditioneel Marokkaans gezin gaat. Moeder kwam weinig buiten.

Volgens een vriendin van Mirjam had ze vaak problemen met haar ouders. ‘Ze hoefde geen hoofddoek om, maar verder moest ze van haar ouders leven volgens de islam’, zegt het meisje. ‘Maar ze wilde hetzelfde leven leiden als alle Nederlandse meisjes leven en daar had ze thuis vaak ruzie over.’