Vorig week bracht de AIVD het rapport ‘Heropleving van jihadisme in Nederland’ uit. Een alarmerende boodschap. De invloed van jihadistische radicalisering groeit, en daarmee ook de dreiging voor de samenleving. Niks nieuws onder de zon dacht ik bij het doorbladeren van deze uitgave. Al jaren luiden mensen in mijn omgeving de noodklok. Niet besteed aan Den Haag.

De knal moest helemaal uit Mosul komen om politici wakker te schudden. De resonantie in de polder is gelijk alarmistisch. Een tweede nationaal Deltaplan moet er komen. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie lanceert zijn ‘liberale’ anti-jihad: verlies van Nederlanderschap en uitkering. En minister Asscher? Hij komt later met een aanpak van vroegsignalering.

Intussen is de Kalief Ibrahim geïnstalleerd. Hij deelt het eerste exemplaar van zijn groene paspoort uit. Zijn Jihadistische Kalifaat is groter dan het Hollandse Deltaplan.

BA3ISH
Ba3ish is de nieuwe huiscolumnist Amazightimes. Columnist BA3ISH zal met enige regelmaat een blik werpen op de actualiteit.