Nederland is derde geworden op het wereldkampioenschap voetbal na een 3-0 winst op Brazilië. De Nederlanders hebben onder leiding van Louis van Gaal geen enkele wedstrijd verloren. Grote uitblinker van Oranje is Arjen Robben, die een geweldig toernooi speelde.

Nederland speelde voor de derde plaats tegen thuisland Brazilië. Al in de tweede minuut brak Arjen Robben door en werd hij onderuit getrokken door Thiago Silva. De Algerijnse scheidsrechter greep naar zijn borstzak, maar pakte een gele in plaats van een rode kaart. Wel gaf hij een penalty.

De penalty werd in de derde minuut benut door aanvoerder Robin van Persie. De nummer negen van Oranje knalde de bal zelfverzekerd in de kruising: 1-0. Een dikke tien minuten later was het weer raak voor Nederland. Daley Blind kreeg de bal voor zijn voeten in de ‘zestien’ van Brazilië en twijfelde geen seconde, hij haalde verwoestend uit met zijn ‘zwakke’ rechterbeen: 2-0. Harde cijfers voor de Brazilianen, die het 7-1 verlies tegen Duitsland nog vers in het geheugen hadden staan.

In de tweede helft lieten de Nederlanders Brazilië het spel maken. De Brazilianen wilden wel wat forceren, maar het ontbrak hen aan kwaliteit. De grootste kansen waren nog steeds voor Nederland. In de slotfase van de wedstrijd mocht Michel Vorm nog aantreden, zodat ook hij zijn minuten kon maken dit toernooi. In de laatste minuut scoorde Georginio Wijnaldum de 3-0. Ook hij zette zijn stempel op de wedstrijd.