Salima Ziani (1994), beter bekend als Silya Ziani, een van de vrouwelijke aanvoerders van de Riffijnse protestbeweging.

Op zondagavond 5 juni 2017 werd zij samen met haar vrienden aan de buitenrand van Al Hoceima opgepakt door een grote politiemacht. Ze werden vervolgens naar het lokale politiebureau meegenomen. Op dat moment wisten hun ouders en vrienden niet waar zij waren.
Vanuit dit bureau zijn ze naar Casablanca overgebracht, een stad die 565 km ten zuidwesten van Al Hoceima ligt. Een aantal mensen die samen met haar waren opgepakt werden vrijgelaten.

Silya werd overgebracht naar de Nationale Brigade van de Gerechtelijke Politie (BNPJ) in Casablanca waar ook andere Riffijnse gevangenen van de protestbeweging vastzitten, waaronder Nasser Zefzafi.

Sliya is sinds het begin van de Riffijnse protestbeweging eind oktober 2016, actief bij de beweging betrokken. Zij is de eerste Riffijnse vrouwelijke activiste van deze protestbeweging die gearresteerd werd in Marokko.
Deze arrestatie en die van andere Riffijnse activisten kunnen als ontvoeringen worden gezien omdat de arrestanten geen officiële brief gekregen hebben en hen families niet tijdig door de politie zijn geïnformeerd over de arrestaties.

Silya Ziani werd op 29 juli 2017 vrijgelaten, zij verklaarde tegenover Al-Hurra tv-kanaal, dat zij last heeft van psychische druk en zenuwinzinkingen, dat is het gevolg van de pressie tijdens haar arrestatie en ondervragingen, ook verklaard zij dat zij ‘naakt’ is gefilmd door de Marokkaanse politie tijdens het voorarrest.

Amazigh Informatie Centrum