Voor een omvangrijk project voor Riffijnse patiënten in nederland en België is Stichting Communicatie Zorg op zoek naar Marokkaanse Nederlanders die het Riffijns spreken. Het project heeft als doel een informatieprogramma te ontwikkelen voor Riffijnse diabetes patienten.

Toegankelijke gezondheidszorg
Omdat bijna een kwart van de Riffijnen in zowel Nederland als België diabetes heeft zal het programma zich in eerste instantie vooral op deze aandoening richten. Velen uit doelgroep zouden hinder ondervinden bij de communicatie in de zorgsector over diabetes en vele andere aandoeningen. De vertalers zijn nodig om het programma ‘Health Communicator’ van Nedtalk BV te ontwikkelen. Stichting Communicatie Zorg ondersteunt al enkele jaren de ontwikkeling van het programma. Met het programma wil stichting dat de toegankelijkheid van de gezondheidszorg voor anderstalige patiënten in Nederland en België wordt verbeterd.

Film en gesproken teksten
Naast het vertalen van eenvoudige medische teksten is de stichting ook van plan om met gesproken teksten te werken voor de Riffijnse doelgroep. Hiermee kan de achtergrond van aandoeningen (de anamnese) beter en laagdrempelig uitgelegd worden aan patiënten en kan de voorlichting bij het medisch consult met het Riffijns worden  ondersteund. De stichting is tevens opzoek naar fondsen voor het maken en/of vertalen van informatieve films.

Ontwikkeling vragenlijsten
De stichting werkt ook aan ontwikelen vragenlijsten waarmee een diagnoses vastgesteld kunnen worden. Hierbij gaat het om verscheidene aandoeningen zoals astma, copd, hart en vaatziekten, koorts bij kinderen, angst, stress en depressie en menstruatieproblematiek.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Stichting Communicatie Zorg