Nadat ze een jaar geleden  verweten werd dat ze drugsgebruiker is en psychische problemen heeft groeide een Riffijns Nederlandse moeder uit tot een volksheld van de Riffijnse Nederlanders. In de 71 minuten uitzending van het programma ‘Ontvoerd’ van John van den Heuvel liet moeder van 4 kinderen zien hoe zijn het aandurfde om persoonlijk haar kinderen die ontvoerd werden door haar ex-man terug te halen uit de Rif. De heldhaftige daad van de moeder werd op social media door veel Marokkaanse Nederlanders toegejuicht. De uitzending bevat veel zeer heftige en emotionele momenten waarbij de kinderen lijken te zijn gebruikt om de moeder in een kwaad daglicht te stellen.

Na jaren van emotionele en fysieke mishandeling van de moeder werden 4 jaar geleden de kinderen van Hanan Fellah naar de Rif ontvoerd door de vader. Ondanks dat de vader tot 3 jaar gevangenisstraf wordt veroordeeld voor internationale kinderontvoering  lukte het Hanan niet om haar kinderen mee terug te nemen naar Nederland. Dit kwam door dat de schoonfamilie en de Marokkaanse autoriteiten, ondanks verschillende vonnissen die bepalen dat de kinderen terug moeten, niet mee werkten en dwars lagen.

Vorig jaar mei was er veel onduidelijkheid toen de moeder voor een tweede keer haar kinderen probeerde terug te halen. Hierbij was ook de Nederlandse consul generaal uit de Marokkaanse hoofdstad aanwezig.

Volgens de Marokkaanse familiewetgeving valt de voogdij doorgaans onder de vader. Dit staat haaks op Nederlandse wetgeving waarbij doorgaans de voogdij onder de moeder valt. Nadat het deze moeder wel lukte om de 2 jongste kinderen naar Nederland te brengen is het na diplomatie tussen Marokko en Nederland gelukt om de Marokkaanse autoriteiten te laten meewerken en ook de oudste 2 kinderen naar Nederland over te brengen. Hoe deze onderhandelingen verliepen en wat de positie is van Marokkaanse Nederlanders in soortgelijke kwesties blijft echter onduidelijk. Marokkaanse Nederlanders die in Nederland zijn geboren worden zelfs als ze de Nederlandse nationaliteit bezitten onderworpen aan de Marokkaanse wetgeving. Dit zorgt binnen de familiewetgeving voor veel frictie.