De 11-jarige Zakaria uit Rotterdam heeft afgelopen nacht de schrik van zijn leven gehad toen hij door de politie onder schot werd gehouden.

Zijn zus filmde het hele gebeuren en reageerde emotioneel op het politieoptreden. Het jongetje zou bij zijn broer in de auto hebben gezeten en omdat de politie de auto als ‘verdacht’ aanmerkte werden de inzittenden uit de wagen gehaald. De manier waarop is op z’n allerzachtst schokkend te noemen.

Zo moest de jongen op zijn knieën gaan met zijn handen op het achterhoofd. De zus verklaarde dat de agenten dit met getrokken pistolen deden. ‘Hoe kan je een 11-jarige dit aan doen?’, vraagt ze zich af. Opvallend is dat hij zijn zus tot rust opriep toen hij op zijn knieën zat. Het filmpje is inmiddels honderden keren gedeeld op Facebook.

De jongen kwam gauw vrij maar de schrik zit er goed in. Eenmaal thuis vertelt hij zijn zus doodsbang te zijn geweest en alleen maar dacht aan het uitspreken van de shahada. De jongen was bang dat hem hetzelfde zou gebeuren als ‘die man in Den Haag’. Zaka verwees hierbij uiteraard naar Mitch Henriquez, die afgelopen week door grof politiegeweld om het leven kwam.