Ondanks dat deze in vergelijking met de rest van de Noord- Afrikaanse landen flink onderbelicht is door met name de Nederlandse media, gaan óók in Marokko de demonstraties en protestmarsen nog steeds door. Sinds 20 februari worden er in Marokko constant demonstraties gehouden voor de democratesering, vrijheden en sociale zekerheden. Maandelijks wordt een nationale protestdag afgekondigd waar overal in Marokko masale protesten worden gehouden. 24 april was de 3de opeenvolgende maand waarin de nationale protestdag is afgekondig en mensen massaal de straat zijn opgegaan.

Uit solidariteit met de roep van het volk vond er 24 april een cultureel manifestatie in Amsterdam uit solidariteit met het Marokkaanse volk. Er waren er optredens van onderandere de Amsterdamse zanger Choukri en de Bba Rachid. Dit is in Nederland tevens de 2de soortgelijke manifestatie met het zelfde doel.

De demonstranten scandeerden leuzen voor vertrek van de regering, de minister president Abbas el Fassi die nepotisme wordt verweten, erkenning van het Tamazight als officiële taal en wezen de koninklijke grondwetshervormingcommissie af. Zij scandeerden dat een verkregen grondwet niet volstaat. De beweging die voor democratische veranderingen eist een nieuwe grondwet.

De demonstranten demonstreerden ook met foto’s van de 5 slachtoffers van de eerste demonstratie in Marokko die in Al Hoceima onder dubieuze omstandigheden dood zijn gegaan in een bankgebouw. Zo is erg zeer vertwijfeld gereageerd op de eis van 2 miljoen euro door de staat aan de nabestaanden om de videobeelden te verkrijgen.