Het Marokkaanse elftal -17 kende vandaag zijn vuurdoop op het WK-17 dat in de Verenigde Arabische Emiraten wordt gehouden.

De ploeg van El Idrissi speelde zijn eerste poulewedstrijd tegen Kroatië. Marokko won de wedstrijd met 1-3 door twee doelpunten van Achahbar en een doelpunt van Nabil Jaadi. De wedstrijd die om 15:00 uur aanving kende twee ploegen die op het eerste gezicht gewaagd aan elkaar leken. In de eerste half uur stond het dan ook nog steeds 0-0. Het was uiteindelijk Karim Achahbar die de score opende in het voordeel van Marokko.

De aanvaller van Guingamp scoorde zowel in de 27e minuut als in de 40e minuut. Nog voor rust zorgde Jaadi voor het derde doelpunt in het voordeel van Marokko. De aanvallende middenvelder schoot de bal knap achter de Kroatische doelman en zorgde ervoor dat Marokko met een 0-3 ruststand de kleedkamers in kon gaan.

In de tweede helft leek het erop dat Kroatië volop de aanval zou gaan spelen. De Kroaten zetten veel druk op de Marokkaanse verdediging en dit resulteerde dan ook in een verkleining van de marge. Het was Muric die de 1-3 op zijn naam mocht zetten. Dit was dan ook de eindstand.

Marokko kon nog enkele malen uitlopen via invaller Bnou Marzouk, maar de spits van Juventus was niet scherp voor doel. Kroatie kon op zijn beurt de marge verkleinen, maar door goed verdedigen en wat geluk kon Marokko de 1-3 score verdedigen en zo de eerste drie punten in de poule binnenhalen.